Wszystko o przyrodzie i nie tylko
Życzymy Wszystkim wesołych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia. Życzymy spełnienia marzeń, wielu ciekawych doświadczeń z ptakami, miłych obserwacji, a przede wszystkim, życzymy Wam i Sobie, żeby Avelelek nadal spełniał swoja podstawową funkcję czyli, jednoczenia Warmińsko-Mazurskich Ornitologów!
Aga i Dawid
Member
Szkoda, że 18.02 bo będę na balu karnawałowym
Ostatnio edytowany przez georgetuchola86 (2012-01-25 21:06:32)
Member
W takim razie będę na zjeździe:P
Takie małe spostrzeżenie, ważne jest podawanie wszystkich dat pierwszego pojawu każdego gatunku, ułatwia to później zestawienie dla większej ilości gatunków, bo narazie można było wyliczyć średnie daty przylotu dla takiej małej grupy gatunków.
mam prośbę do ludzi którzy posiadają jakieś fotki nura rdzawoszyjego, zacząłem powoli tworzyć album/atlas ptaków avelelkowych (tzn jak na razie mam 1 gat) i chciałbym dokumentować naszymi fotkami, mogą to być nawet słabej jakości bo najbardziej mi zależy na wskazaniu cech gat w terenie, a pod linkiem wstępna próbka; rozkłady przelotów tworzy Dawid Cząstkiewicz
http://avelelek1.republika.pl/atlas/
z góry dziękuję za zainteresowanie tematem
Rubin a gdzie są zamieszczone te nasze Ciekawe obserwacje z Niedzieli ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????