Wszystko o przyrodzie i nie tylko
witam, ostatnio mniej czasu mam, wiêc i obserwacje trochê czekaj± na zamieszczenie, je¶li jakie¶ b³êdy siê wkradn± albo co¶ pominê to walcie na maila, bo nie mam czasu przejrzeæ czy wszystko gra. Od czwartku nie bêdzie mnie przez tydzieñ, wiêc od tego czasu bêdê móg³ zaktualizowaæ avelelka dopiero w pi±tek 14 czerwca, wiêc proszê o cierpliwo¶æ i nieustawanie w przesy³aniu obserwacji
UWAGA STRONA BÊDZIE ODT¡D DOSTÊPNA POD ADRESEM
www.avelelek.cba.pl
Witamy serdecznie Ornitologów Warmii i Mazur
Trwaj± intensywne prace nad wprowadzeniem w ¿ycie internetowej Kartoteki Ornitologicznej Warmii i Mazur. Chcemy przygotowaæ j± na wzór Kartoteki Pomorskiej. Koszt utworzenia takiej kartoteki jest du¿y, w granicach kilku tysiêcy z³otych. Na szczê¶cie uda³o nam siê wynegocjowaæ zakup gotowej i przetestowanej ju¿ kartoteki Regionu Pomorskiego. Koszt naszej kartoteki wyniós³by oko³o 2 tysiêcy z³otych, w cenê wchodzi zakup kartoteki - 1200z³, koszt przerobienia kartoteki na potrzeby Regionu Warmii i Mazur przez informatyka - 500z³ oraz roczny koszt utrzymania strony internetowej - 300z³.
W zwi±zku z tym zwracamy siê do Was z gor±c± pro¶b± o przekazanie na ten cel sk³adki pieniê¿nej. Wysoko¶ci ofiarowanej kwoty jest dobrowolna, liczy siê ka¿da z³otówka.
Istnienie Kartoteki Ornitologicznej Warmiñsko Mazurskiego Regionu Ornitologicznego jest niezbêdnym narzêdziem do zbierania informacji na temat lêgów, migracji i zimowania rzadkich i nielicznych ptaków na Warmii i Mazurach. Zebrane informacje pos³u¿± do opracowania Monografii Ptaków Warmii i Mazur. Przekazuj±c swoje obserwacje przyczynicie siê do utworzenia tej Monografii.
Zachêcamy do zapoznania siê z Pomorsk± Kartotek± Ornitologiczn± na stronie http://ztp.home.pl/ptakipomorza/region/kartoteka.htm. Zmianie ulegnie wykaz gatunków o których bêd± zbierane informacje, mapa Regionu oraz niewielkie zmiany w regulaminie. Podkre¶laj±c przy tym, ¿e wykorzystanie wpisanych danych i sposób zarz±dzania nimi zostanie bez zmian.
Dane do przelewu:
Dawid Cz±stkiewicz
Ul. Iwaszkiewicza 34/9
10-089 Olsztyn
nr.konta 52 1050 1807 1000 0023 1763 9181 ING Bank
Przypominamy, ¿e wielko¶æ kwoty jest dobrowolna. Zbiórkê prowadzimy do 15 stycznia 2014 roku. Prosimy o zadeklarowanie swojej wp³aty na adres mailowy: dawid.czastkiewicz@gmail.com
Dawid Cz±stkiewicz, Krzysztof Jankowski