Wszystko o przyrodzie i nie tylko
Mam pytanie czy coś już się robi w sprawie liczenia bociana - tzn metodyka, terminy, materiały itp. Czas płynie i warto by było się odpowiednio przygotować merytorycznie i mentalnie, zagospodarować czas itp
Dzieje się, dzieje. Jeszcze cierpliwości. Postaram się do końca maja wszystko rozesłać. Jest obecnie w fazie testów zakładka w polskiej kartotece przyrodniczej, która umożliwi w łatwy sposób zebranie danych z zaznaczaniem gniazd na mapie.
mender napisał:
Dzieje się, dzieje. Jeszcze cierpliwości. Postaram się do końca maja wszystko rozesłać. Jest obecnie w fazie testów zakładka w polskiej kartotece przyrodniczej, która umożliwi w łatwy sposób zebranie danych z zaznaczaniem gniazd na mapie.
ale chyba niedostępna ta zakładka jeszcze dla zwykłych użytkowników?
seb napisał:
Będzie może aplikacja na telefon?
Nie będzie
rubin napisał:
ale chyba niedostępna ta zakładka jeszcze dla zwykłych użytkowników?
Jeszcze nie jest dostępna. Naciskamy TP Bocian, żeby szybciej to uruchomili, ale na razie trwają prace jeszcze.
as napisał:
Czy ktoś zna miejsca ,w których gromadzą się bociany ? Chodzi mi o większe ilości .
witam, dziś dostałem info że pod Iławą zaobserwowano znaczną ilość bocianów (ok 100 os) w jednym miejscu, jeśli interesuje Cię ta informacja to podam szczegóły